Lekkere Grana Padano[!imgslider_title     _2!]

Borrani Formaggio


Borrani Formaggio, uw groothandel in binnen en buitenlandse kazen. De samenwerkingspartner die net dat stapje harder loopt voor u.

Onder de loep

Gorgonzola 

Land van herkomst: Italie
Soort melk: Koemelk

Verdere informatie:
Gorgonzola behoort tot de blauwschimmelkazen. Het is een volromige kaas met een pikante en gekruide smaak. De binnenkant is wit tot lichtgeel met vele blauwe aders. De geur is sterker dan de smaak en de korst geeft een haast alcoholische geur af.

Gorgonzola wordt gemaakt door de wrongel van twee melken te vermengen. Daarna bevordert men het ontstaan van schimmels door de wrongel te doorboren met koperen of roestvrijstalen pennen. De kaas rijpt 3 tot 6 maanden. De rijpere kazen worden gorgonzola pikant genoemd, de minder rijpere kazen gorgonzola dolce. De dolce versie van de Gorgonzola loopt meer uit doordat hij jonger is. Tijdens het rijpen wordt de kost van de kaas gewassen met pekel. 

Recepttip

Lekkere Italiaanse Gorgonzolataart !

4 personen en 50 minuten bereidingstijd


 

Ingredienten:

- 50 gram boter/margarine
- 3 bosuitjes
- 200 gram gorgonzola op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 duopakje hamreepjes (250 gram)
- 12 zongedroogde tomaten in olie
- 50 gram zwarte olijven zonder pit

- 1 lage taartvorm (doorsneden 27 cm)

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 200 C en vet de taartvorm in
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes
Snij de tomaten in reepjes, de olijven in plakjes
Laat de boter smelten en vermeng deze in een kom met 150 gram geprakte gorgonzola
Voeg de eieren een voor een toe en klop ze er doorheen
Voeg het bakmeel toe en schep deze door het mensel van boter en ei
Vervolgens de tomaten, olijven, bosuitjes en ham door het beslag scheppen
Het beslag in de taartvorm gieten en gladstrijken
Snij de rest van de gorgonzola in plakjes en leg deze op het beslag
Bak de taart in het midden van de oven op 200 C in 30 minuten gaar 

 

 

Kaas onder de loep

Iedere twee weken wordt er aan een specifiek product uit ons assortiment meer aandacht besteed op de website. Dit product wordt even 'onder de loep genomen'. 

Zo wordt er meer verteld over de herkomst van de kaas, de eigenschappen als smaak etc. en wordt er een recepttip gegeven.

Bon appetit!